Lees de nieuwe verzameling artikelen die we voor u online hebben geplaatst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk de webversie
Preekwijzer
Nieuwsbrief 
maandag, 9 september 2019
Wees niet bang, zie de toekomst onder ogen
 

Een preekschets bij Deuteronomium 1:20 en 21 van H. de Bruijne. “Wees niet bang en laat u door niemand ontmoedigen.” Israël staat voor de laatste en beslissende stap voorwaarts, het beloofde land in. De grote voorman Mozes mag dit zelf niet meer meemaken. Voor hem loopt de reis ten einde, en daarmee ook zijn levensreis.

De tekst roept  moeilijke vragen op, maar biedt ook een mooi aanknopingspunt om in te gaan op het legitieme verlangen de toekomst onder ogen te zien. In deze preek mag de gemeente moed worden ingesproken aan het begin van een nieuw seizoen.

Lees deze preekschets
Bij het leesrooster

Links naar het materiaal in PreekWijzer dat aansluit bij het Oecumenisch Leesrooster zijn te vinden op de homepage www.preekwijzer.nl
Materiaal (preekschetsen, kindermomenten, bijbels-theologische artikelen) dat aansluit bij de lezingen voor zondag 15 september, met name bij Lucas 15:1-10, vindt u via de link hieronder.
Voor wie het alternatieve spoor volgt: via deze link vindt u materiaal bij 1 Samuël 17:31-58 (de strijd van David met Goliat)

Bekijk het materiaal bij Lucas 15:1-10
Boek met korting:  Palestina en Israël 
 

Meindert Dijkstra schreef een historische studie over de onbekende geschiedenis van Palestina en Israël vóór de stichting van de staat Israël in 1948. Een geschiedenis van winnaars en verliezers in hetzelfde land, van de 13e eeuw voor Christus tot aan de Eerste Wereldoorlog.

Meindert Dijkstra (1946) is emeritus predikant van de Protestantse kerk in Nederland. Hij doceerde Oude Testament en Oud-oosterse godsdiensten en culturen aan het Evangelisch Koptisch Seminarie te Caïro en was als universitair docent werkzaam aan de Faculteit Godgeleerdheid te Utrecht in hetzelfde vakgebied.

Nu voor abonnees van PreekWijzer met 25% korting: van €24,99 voor € 18,50. Nog tot 15 september.

Kijk hier hoe u dit boek met korting kunt bestellen
Maak een krachtige kern
 
Hoe geef je je preek een krachtige kern? 
Paulien Vervoorn blogt erover. Ze gebruikt het beeld van mensen rondleiden door je huis. "Alsof je ze even de keuken laat zien. Je brengt tussendeuren aan in je verhaal. Je opent de deur om een nieuw inzicht te geven. Je doet ’m dicht om het vorige stuk af te ronden. De inzichten zijn echter slechts één tussendeur van elkaar verwijderd."
Lees het blog van Paulien
Preekfestival: stel alvast uw route samen
 
Alle programmaonderdelen van het preekfestival, met tijden en locaties staan op preekfestival.nl
Er is een groot (simultaan) aanbod, dus het is verstandig om van tevoren uw eigen programma te plannen. Een kleine greep:Tjerk de Reus stelt vijf vragen vanuit de moderne literatuur aan predikanten, Arjan Plaisier houdt een lezing over 'prediking tussen de sacramenten in', de webmaster van PreekWijzer, Arjan Berensen geeft een workshop 'Schrijf je preekschets', Rieke Mes over 'Dementievriendelijk preken', Samuel Abeka over 'preaching in a migrant church, Gert Jan Roest over contextueel preken, het fenomeen stadsdominees, preken op het platteland (de dorpskerkenbeweging is nog op zoek naar pittige preekfragmenten voor deze workshop! Zie de oproep op Facebook.

Bekijk het programma van het Preekfestival 
Geboorte Avondmaal
Doop Belijdenis
Huwelijk Bidden
Echtscheiding Diaconaat
Ziekte Pastoraat
Overlijden Zending
Facebook   Twitter
preekwijzer   Contact
 
Uw gegevens
Naam: vul je gegevens aan
E-mail: Vul uw gegevens aan
Hebt u een vraag, suggestie of opmerking? Mail ons
Preekwijzer - KokBoekencentrum Uitgevers - Herculesplein 96 - 3584 AA Utrecht
Telefoon +31 (0)88 700 2651 - KvK 0068750
Preekwijzer is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.