Lees de nieuwe verzameling artikelen die we voor u online hebben geplaatst
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Bekijk de webversie
Preekwijzer
maandag, 15 juli 2019
Preekfestival biedt een breed en gevarieerd programma
 

Het programma van het eerste Nederlandse Preekfestival, op 17 september in Amersfoort, is bekend. De brede waaier aan lezingen en workshops is te vinden op preekfestival.nl: over de spiritualiteit van de prediker,  ambacht en inspiratie, het wordingsproces van de preek, de stem van vrouwelijke predikers, de verhouding tussen preek en cultuur, feedback op de preek en nog veel meer.

PreekWijzer is ook aanwezig op het Preekfestival - met een workshop preekschetsen schrijven en op de informatiemarkt (waar u al uw vragen kunt stellen). We hopen u daar te zien.

Bekijk het uitgebreide programma
Suggesties voor startzondag
 
In de kerk leven en werken we vanuit het goede verhaal dat ons in de Bijbel wordt verteld. Gods Woord in mensentaal, voor velen een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Maar ook een boek dat cultureel en maatschappelijk relevant is, bijvoorbeeld als het gaat om omgang met de natuur of zorgen voor een ander. ‘Een goed verhaal’, het is het thema voor Startzondag 2019 van de Protestantse Kerk in Nederland. PreekWijzer biedt drie preekschetsen bij dit thema, bij Psalm 66:5a en 16, bij Ruth 1:16 en bij Lucas 15:7.
Bekijk dossier startzondag
Bij het leesrooster
 
Links naar het materiaal in PreekWijzer dat aansluit bij het Oecumenisch Leesrooster zijn te vinden op de homepage www.preekwijzer.nl
Materiaal (preekschetsen, kindermomenten, bijbels-theologische artikelen) dat aansluit bij de lezingen voor zondag 21 juli, met name bij  Lucas 10:38-42 vindt u hier.
Materiaal dat aansluit bij de lezingen voor zondag 28 juli, met name bij Lucas 11:1-13 (met de woorden van het Onze Vader) vindt u hier. Meer materiaal over het Onze Vader bekijken kan ook: dossier Onze Vader.  
Preekschets: duurzaam voedsel
 
J. Boersema schreef voor zondagen in de zomer een serie preekschetsen bij teksten uit het evangelie naar Johannes. Onder andere bij  Johannes 6:27 'U moet geen moeite doen voor voedsel dat vergaat, maar voor voedsel dat niet vergaat en eeuwig leven geeft; de Mensenzoon zal het u geven, want de Vader, God zelf, heeft hem die volmacht gegeven.'  Duurzaam voedsel, duurzame energie...
Lees de hele preekschets
Geboorte Avondmaal
Doop Belijdenis
Huwelijk Bidden
Echtscheiding Diaconaat
Ziekte Pastoraat
Overlijden Zending
Facebook   Twitter
preekwijzer   Contact
 
Uw gegevens
Naam: vul je gegevens aan
E-mail: Vul uw gegevens aan
Hebt u een vraag, suggestie of opmerking? Mail ons
Preekwijzer - KokBoekencentrum Uitgevers - Herculesplein 96 - 3584 AA Utrecht
Telefoon +31 (0)88 700 2651 - KvK 0068750
Preekwijzer is onderdeel van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep bv
Prijswijzigingen, tik- en spelfouten voorbehouden.